Sunday, 16 October 2011

murtabak daging ala singapore

kali nie kak ami nak share resepi murtabak daging ala singapore......sesuai sgt tuk makan pagi(sarapan)sbbnya aritu kak ami buat dpt 9 keping murtabak n kak ami masukkan dlm fridge(murtabak frozen).....bila2 nak makan goreng je senang bukan!

bahan untuk inti:
- daging kisar 250gm
- 2 biji bawang besar dicincang
- 1 biji cili merah dihiris
- 3 biji telur
- 2 keping kulit popia bersaiz large
- rempah kari or rempah beriani
- 4 sekawan( kulit kayu manis,buah pelaga,bunga cengkih n jintan )
- garam n serbuk perasa

cara-cara membuatnya:
tumis 4 sekawan n masukkan bawang besar yg telah dicincang sehingga naik bau
masukkan rempah kari or rempah beriani
masukkan daging kisar n cili merah
masukkan garam n serbuk perasa
masukkan telur dan gaul rata sehingga masakkk ( sejukkan terlebih dahulu inti sebelum dibungkus dgn kulit popia ) dan GORENG!!